Vancouver posa en marxa un pla per eliminar els envasos d’un sol ús

Vancouver (Canadà) vol convertir-se en una ciutat lliure de residus. No és una meta senzilla; encara més tenint en compte que és un territori en el qual resideixen més de 600.000 persones.

Tanmateix, com a part de l’anomenat Greenest City Action Plan, la ciutat està explorant les opcions de limitar la utilització d’envasos d’un sol ús. Aquesta mesura afectaria a productes molt emprats pels comerços com són les tasses de cafè de plàstic, les bosses de plàstic o els envasos de poliestirè que omplen de residus els abocadors. Actualment, la producció de plàstic arriba gairebé als 300 milions de tones cada any, la meitat de la qual es dedica a la fabricació d’objectes d’un sol ús.



Presentació del programa pilot

Aquest estiu activaran el programa pilot per permetre que els restaurants substitueixin els envasos de productes per endur que no compleixen amb les característiques adequades, per envasos reutilitzables.

L’ajuntament de Vancouver treballa en col·laboració amb el Vancouver Coastal Health per permetre que els comerços i restaurants serveixin els seus productes en els envasos que portin els clients. Van senyalar els programes de compartició d’envasos com el de les ciutats de Nova York, Portland o San Francisco, com exemples alternatius a la problemàtica dels residus d’un sol ús. Per la seva part, el Vancouver Coastal Health treballarà en la direcció de garantir que els productes servits d’aquesta forma compleixin els requisits de salubritat i seguretat necessaris.



La meta: ciutat més sostenible del món el 2020

L’alcalde de Vancouver, Gregor Robertson, va dir en unes declaracions: “Estem en camí de convertir-nos en la ciutat més sostenible del món l’any 2020. Prenent la iniciativa per reduir les tasses de cafè d’un sol ús, el poliestirè i les bosses de plàstic dels nostres abocadors portarà el nostre lideratge en matèria de medi ambient al següent nivell”. A més, va demanar als residents de la ciutat que anessin sospesant quines accions podrien dur a terme a nivell personal en la reducció dels residus d’envasos d’un sol ús. És més, inclús han habilitat una web per a l’ús dels ciutadans, on es pot trobar informació sobre esdeveniments relacionats i propostes d’idees.


Encara que Vancouver està fent grans avenços per convertir-se en una ciutat lliure de residus, encara queda un gran camí per recórrer. D’acord amb les autoritats municipals, 2.6 milions de tasses de cafè i al voltant de 2 milions de bosses de plàstic són llançades a les escombraries cada setmana. Així mateix, freqüentment els membres dels programes de neteja troben envasos de poliestirè a la costa de Vancouver. Malgrat això, la priorització de l’esforç per aconseguir un futur amb zero residus és un pas positiu, de la mateixa manera que ho és intentar canviar el punt de vista dels ciutadans entorn la importància dels mateixos. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado