Una província de Xina s’alimenta totalment d’energia renovable durant 7 dies

Xina acaba de demostrar que és possible satisfer les demandes energètiques de tota una província utilitzant exclusivament energies renovables. El territori de Quinghai recentment aconseguint alimentar-se 100% d’energia solar, eòlica i hidràulica per una setmana sencera. El territori, on hi viuen gairebé 6 milions de persones, va generar l’energia renovable equivalent a 535.000 tones de carbó, sense l’obvi perjudici que suposen pel medi ambient les emissions de gasos d’aquest combustible.



La Corporació Estatal de La Xarxa Eléctrica de Xina va promoure aquesta iniciativa en la província Qinghai per exhibir que els combustibles fòssils no són un component necessari pel futur de la política energètica. D’aquesta forma, a partir del 17 de juny fins el 23 a la mitjanit,  el territori es va alimentar a partir d’energia neta. El 72,3% va provenir de fonts hidràuliques i la resta de fonts solars i eòliques.

Durant aquest període de temps, els habitants de Qinghai va consumir 1.1 bilions de kWh d’electricitat. Paga la pena mencionar que en la mateixa província se situen l’estació hidràulica de Laxiwa, que genera 10,2 bilions de kWh anualment, i el parc solar Longyangxia, que fins febrer era l’estació més gran del món.



Les xifres d’aquesta prova no han sigut confirmades independentment, ja que la informació prové d’una agència de notícies propietat de l’estat. Si els números són verificats, servirà d’exemple per mostrar que la xarxa elèctrica pot mantenir-se estable sense l’ús de gas o carbó com energia de carga base.

El territori a dia d’avui obté una gran quantitat d’energia de fonts renovables. La xarxa elèctrica de Qinghai té una capacitat instal·lada de 23,4 milions de kW. El 82,8 per cent prové de fonts netes que generen energia solar, eòlica i hidràulica. Per si no fos poc, el pla es seguir invertint en energies renovables, impulsant la capacitat eòlica i solar fins els 35 milions de kW el 2020 i subministrant 110 bilions de kWh d’energia neta a l’any a àrees del centre i l’est de Xina.

El govern aparentment invertirà prop de 325 bilions d’euros en energies renovables durant els tres pròxims anys, creant més de 13 milions de llocs de treballs segons l’Administració d’Energia Nacional.


Sense cap mena de dubte, els països líders en matèria ambiental estan invertint en fonts d’energia neta, com les renovables, i explorant el potencial del reciclatge energètic, aconseguint desviar dels abocadors els residus plàstics. És més, en el cas espanyol, existeixen diversos estudis que indiquen que l’aprofitament energètic dels residus pot arribar a generar el 8% de l’energia de tot l’estat. Un estímul addicional per a que la transformació de la política energètica a nivell global passi de ser puntual, com en el cas de l’assaig de la província de Qinghai, a ser permanent

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado