Les estacions de reciclatge de R3think recullen més de 1670 kg de plàstic i d’alumini en tot el món

La recollida de residus de plàstic (PET) i d’alumini és el principal objectiu de R3think, i ho fem a través d’un sistema d’incentivació al ciutadà per mitjà de punts. Aquests punt -aconseguits després d’introduir els envasos- són acumulables i intercanviables per diferents recompenses. Així mateix, poden ser utilitzats com a donatiu per algunes associacions i ONG com Greenpeace, el Banc dels Aliments, Save the Children, Metges Sense Fronteres o Unicef.



Segons les últimes dades extretes de les diferents terminals, les estacions han recollit un total de 1502 kg d’envasos de plàstic (PET) i 171 kg de envasos d’alumini entre totes les localitzacions en les quals estan implementades. Espanya encapçala la llista pel que fa a recollida d’envasos, amb 942 kg de plàstic i 135 kg d’alumini. La segueixen, respectivament, Costa Rica amb 440 kg d’envasos de plàstic i 28 kg d’alumini; Colòmbia amb 80 kg de plàstic i 5 kg d’alumini; Mèxic amb 32 kg de plàstic i 1,5 d’alumini; Perú amb 7 kg de plàstic i 1 kg d’alumini.

Per a l’extracció de dades, es necessari que la màquina de reciclatge estigui connectada a Internet, permetent, a més, el control en línia de la gestió publicitària de la màquina, el seu manteniment, la planificació de la recollida dels envasos i la gestió del programa de punts i promocions. Innovació tecnològica, col·laboració social i reciclatge es donen la mà en un projecte en el qual totes les parts guanyen.



A Premià de Dalt, últim municipi en sumar-se a la iniciativa, s’han recollit 765 envasos de plàstic i 341 d’alumini des de l’establiment de les estacions, el dia 3 de maig. Paga la pena destacar que la recollida dels residus d’aquestes estacions es fa a través de fundacions, associacions i ONG que treballen per la inserció laboral de col·lectius que es troben en risc d’exclusió social.


La previsió per aquest any és que se segueixin implementant més màquines en tot el territori amb l’afany de que cada vegada siguin més els ciutadans que se sumin al reciclatge. A R3think seguirem aportant beneficis a aquells que ho facin, per mitjà del sistema de recompenses, amb l’objectiu de cuidar del medi ambient i fer d’aquest món, un lloc millor. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado