R3think implanta un pioner sistema de reciclatge a Premià de Dalt

Les 7 noves màquines establertes permeten reciclar petits envasos a canvi de premis

Premià de Dalt és el municipi escollit per posar en marxa la prova pilot en la qual les avançades estacions de reciclatge contribuiran a la minimització del rebuig d’envasos de plàstic i d’alumini. Aquest nou sistema incentiva la recuperació dels petits envasos que normalment acaben formant part de la fracció resta, llençats a les papereres.



Els usuaris de les màquines de reciclatge de R3think, després de dipositar-hi l’envàs, reben un tiquet amb ecopunts que són acumulables i bescanviables entre les diverses recompenses i promocions que hi ha disponibles en el catàleg web. D’aquesta manera els usuaris poden aconseguir des d’un cafè fins a descomptes en entrades per recintes d’oci.

Per altra banda, la pantalla de les màquines serveix com a suport publicitari per informar de les promocions actuals i per oferir un nou canal de comunicació complementari per les institucions o les empreses.



Cal destacar que les màquines tenen capacitat per seleccionar, premsar i emmagatzemar unes 750 llaunes i uns 750 envasos de plàstic, aproximadament, i el màxim de volum per recipient permès és de 1,5 litres. Un altre dels beneficis d’aquest sistema és que els residus acumulats en aquestes estacions de reciclatge són recollits i gestionats per diverses fundacions i ONG que treballen amb persones en risc d’exclusió social.

Per tant, la innovació, el reciclatge i la consciència social són els tres pilars fonamentals del projecte de reciclatge de R3think:

  •          Innovació. El sistema funciona a través d’unes estacions de reciclatge connectades a Internet que permeten la identificació, classificació, recol·lecció i processament de petits envasos.
  •          Reciclatge. S’incentiva i es reforça l’ètica ciutadana pel que fa al reciclatge, reduint els residus de plàstic i d’alumini presents a la via pública i a les escombraries comunes.
  •          Consciència social. La recollida dels residus i la seva posterior gestió corren a càrrec d’associacions i fundacions que promouen la inserció laboral en aquells grups susceptibles d’exclusió social.




Les 7 màquines instal·lades a Premià de Dalt i inaugurades pel Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, es situen en espais on habitualment hi ha força afluència de gent i on s’acostumen a celebrar esdeveniments multitudinaris, com són les localitzacions pròximes a les escoles i als equipaments esportius:

  1.       Plaça de la Fàbrica
  2.       La Poma Bike Park
  3.   3  Camp de Futbol Municipal
  4.   4  Pavelló Poliesportiu Municipal
  5.   5  Parc Felicià Xarrié
  6.   6  Petanca del barri Santa Anna-Tió
  7.   7  Plaça la Petanca del barri del Remei

El progrés en la implantació de Sistemes de Depòsit i Retorn (SDDR) com és el cas de R3think, segons el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’adequa a l’estudi de viabilitat que la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa recentment. Aquest tipus d’iniciatives, va comentar, combaten el problema del littering, és a dir, tots aquells envasos que acaben formant de la fracció resta, “tancant el cercle” del servei que ofereixen els sistemes de reciclatge. 


Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado