Neixen els panells solars amb forma de flor que imiten el moviment dels gira-sols

Està demostrat que les energies renovables són una de les claus per assegurar un futur sostenible pel món. Les conegudes com tecnologies netes per la generació d’energia, conjuntament amb el reciclatge, son dos dels pilars fonamentals per la cura del medi ambient a llarg termini. Cada vegada són més els avenços tecnològics que ens permeten aconseguir aquest objectiu, gràcies, en part a projectes tan interessants com el que segueix.

La Smartflower-flor intel·ligent- és un innovador sistema de panells solars mòbils i portables que mimetitzen el comportament de certes espècies de plantes que segueixen el moviment de l’astre rei, com és el cas dels gira-sols.

Aquest nou invent funciona rotant els seus mòduls fotovoltaics en forma de pètal, al  llarg del dia. Segons els seus creadors, l’empresa austríaca Smartflower Energy Technology, això permet que el sistema sigui entre 40 i 50 vegades més eficient que els panells fotovoltaics tradicionals, que normalment acostumen a estar més limitats per la seva posició fixa.



La companyia assegura que una sola estació Smartflower pot produir l’energia equivalent a les instal·lacions de sostre o coberta de 4 quilovats, qualificat com una gesta per un producte solar independent. La Smartflower està dissenyada per fer-ne ús en residències i en petits negocis, produint energia suficient per llars de fins a tres o quatre persones. A més de tenir un aspecte visual atractiu, aquesta màquina està disponible en una gama de colors variada amb noms com “berry”, “jungle” o “porcelain”.

La jornada de la Smartflower comença amb l’alba, quan desplega els seus panells -pètals- que, ajudats pels raspalls que incorpora, eliminen la pols i les restes de brutícia que s’hagin pogut dipositar.



Girant-se per encarar el sol en un angle de 90º, aquest invent està basat en el sistema de geolocalització GPS amb seguiment de doble eix, per calcular i canviar la seva posició òptima a mesura que el dia progressa. Els mòduls es pleguen per la nit, o quan els sensors detecten grans ventades que poden acabar fent malbé el sistema.

El model bàsic de la Smartflower, que té un preu al voltant dels 14.700 € pot ser emprat en una gran varietat de configuracions “plug and play”-endollar i utilitzar-, incloent la recàrrega dels cotxes elèctrics. Les versions “plus” inclouen emmagatzematge de bateria que et permet reservar energia solar pels dies que fa núvol.

Prop de 1000 Smartflowers ja han estat instal·lades en llocs emblemàtics d’arreu d’Europa, com són els Jardins Botànics de Madrid i la Universitat de Ciències Aplicades de Kufstein, a Àustria.



Personalitats de tot el món han quedat impactades davant la funcionalitat i les facilitats que ofereix la Smartflower, com és el cas d’Arnold Schwarzenegger, l’actor i ex governador de California, que va afirmar que “ tot i que m’agraden els artefactes de gran magnitud, a vegades quelcom petit és més efectiu, i pel que fa a panells solars fotovoltaics no hi ha res millor que la Smartflower. Quina brillant idea poder posar la màquina davant de casa teva, endollar-la i que no faci falta cap instal·lació!”.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado