França prohibirà els vehicles de gasolina i diesel d’aquí 20 anys

El nou president de França, Emmanuel Macron, vol fer que aquest país es converteixi en un estat neutral quant a les emissions de diòxid de carboni, en el 2050. Per treballar per aconseguir aquesta meta, el ministre de medi ambient, Nicolas Hulot, va desvetllar els plans de prohibir totalment tots els vehicles que funcionen amb motors de gasolina o diesel, com a màxim, el 2040.

D’aquesta forma, els carrers de França quedarien lliures de vehicles de gasolina i diesel en aproximadament 23 anys. Encara que Nicolas Hulot es va mostrar rotund amb la data límit per prohibir els vehicles contaminants, va afirmar que té plans per fer que la transició cap aquesta “veritable revolució” sigui una mica més fàcil. Va admetre que l’objectiu és posar una càrrega addicional als fabricants d’automòbils a França i que, així mateix, “han d’alimentar i encarnar aquesta proposta per resoldre una qüestió de salut pública”.

La transició verda

Les llars franceses amb menys recursos rebran una ajuda per a que siguin capaços de dir adéu als vehicles que funcionen amb combustibles fòssils substituint-los per alternatives més sostenibles.

Aquest no és l’únic objectiu que Hulot va desvetllar. També va anunciar que França aturaria la crema de carbó per aconseguir energia en uns cinc anys, cap el 2022. Gairebé 4 bilions d’euros podrien ser invertits en aconseguir l’eficiència energètica, invertint en energies netes i facilitant la consecució dels objectius marcats a l’Acord de París.

A més, França cessarà d’importar productes com l’oli de palma que és àmpliament produït de forma insostenible i contribueix a la desforestació. Hulot va dir que no tindria sentit treballar cap a la reducció de les emissions de diòxid de carboni mentre s’accepta la desforestació ja que els arbres actuen com a embornals i com a fonts absorbents del perniciós gas.


Lideratge en contra del canvi climàtic

Aquests objectius són part dels esforços fets per França per ajudar a liderar la batalla en contra del canvi climàtic. Segons Hulot: “volem demostrar que la lluita contra el canvi climàtic pugui comportar directament una millora de la vida diària de la població”.

Si es complissin els termes, la república francesa elevaria la seva aposta al passar de reduir una quarta part de les emissions de diòxid de de carboni el 2050 a aconseguir “la neutralitat de carboni” en aquella data. D’aquesta manera, el nivell d’emissions de CO2 no superaria el que pot ser absorbit, fent que França se situï en el grup d’estats pioners en fixar-se aquest objectiu, amb Suècia o Costa Rica.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado