R3think participa en el projecte de reciclatge del Col·legi Pare Manyanet

La presència de R3think al Col·legi Pare Manyanet del barri de Les Corts de Barcelona, s’emmarca dins del projecte Design For Change, una iniciativa escolar iniciada l’any 2015 que té per objectiu millorar aspectes del funcionament de la institució. En aquest sentit, dues alumnes que cursaven 3r d’ESO i que eren les responsables del projecte, la Mercè Llunell i la Andrea Tomás, van observar que seria interessant començar a reciclar a causa de la gran quantitat de residus que es generen diàriament al recinte.

No va ser fins al setembre de l’any 2016 que es va començar a gestar el pla, entrant a formar part del grup d’Escoles+Sostenibles, un programa que impulsa l’Ajuntament deBarcelona i que busca la contribució a la sostenibilitat ja des de l’etapa educativa.


Tant els alumnes més grans com els més petits s’han compromès amb la iniciativa. D’aquesta manera, els alumnes de 1r d’ESO s’encarreguen de tenir cura de l’hort escolar; el curs de 2n d’ESO es dedica a la gestió i la promoció del reciclatge de paper; els alumnes de 3r d’ESO s’encarreguen de recollir taps, piles i mòbils vells, els beneficis dels quals van destinats a diverses entitats socials. Per últim, els de 4t d’ESO tenen cura de la neteja del pati, on des de l’any passat se separen els residus en contenidors groc, marró, verd i blau.

Cal destacar que els alumnes de Primària són part activa de la iniciativa, ja que col·laboren portant taps, piles i mòbils vells al col·legi pel seu posterior reciclatge.



R3think ha aconseguit fer-se un lloc en aquest interessant projecte gràcies a la seva funcionalitat i a la facilitat per motivar tant els alumnes com les seves famílies per reciclar ampolles i llaunes.


El passat dia 19 d’abril l’equip de R3think va acudir al Col·legi Pare Manyanet per participar en una sessió informativa en la qual vam explicar als alumnes de tots el cursos com funcionava la màquina, quins eren els beneficis del sistema de punts i, sobretot, per fer pedagogia de la importància de reciclar en un entorn que cada cop està més contaminat. 

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado