Donald Trump impedeix el consens sobre el canvi climàtic en el G7

La resta del món està començant a no comptar amb els Estats Units en la lluita pel canvi climàtic. Aquesta asseveració es fa després de la recent declaració que va llançar el Grup dels Set (G7) en acabar la cimera que va tenir lloc a Taormina aquest cap de setmana.

En la mateixa es va parlar sobre el canvi climàtic i es va afirmar rotundament que els Estats Units “no estan en una posició d’unir-se al consens” sobre l’Acord de París. Signat per gairebé la totalitat dels governs del món i activat el passat mes de novembre, el pacte que es va consumar a la capital francesa pretén frenar l’escalfament global i intervenir en un dels més grans desafiaments als quals s’enfronta el medi ambient avui en dia.


Els líders dels Estats Units, Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Canadà, Japó i la Unió Europea es van reunir a la cimera del G7 per discutir sobre els temes que més preocupen els ciutadans, que van des del comerç a l’economia global, passant per la igualtat de gènere i el canvi climàtic. La declaració feta després de la reunió certifica el compromís dels líders en el enfortiment de la seguretat energètica i l’aprofitament de les oportunitats econòmiques derivades de l’energia neta. Els líders també van reafirmar la seva dedicació a les mesures proposades a l’Acord de París- tots, excepte el president Donald Trump.

La declaració diu: “Els Estats Units d’Amèrica estan en procés de revisar les seves polítiques en matèria del canvi climàtic i la seva postura respecte l’Acord de París i, d’aquesta forma, no estan en posició per unir-se al consens en aquests temes. Entenent aquest procés, els líders del govern de Canadà, França, Alemanya, Itàlia, Japó, el Regne Unit i els presidents del Consell Europeu i de la Comissió Europea, reafirmen la seva forta voluntat d’implementar amb promptitud l’Acord de París”.


Hi ha haver opinions confrontades sobre els resultats de la cimera del G7. Trump ho va qualificar com “una trobada tremendament productiva”. El primer ministre italià, Paolo Gentiloni, va dir que sortia satisfet de la reunió, però va reconèixer obertament que hi havia desacords amb els Estats Units: “Nosaltres no ocultem aquesta divisió. Ha emergit clarament en les nostres converses”. El recentment escollit president de França, Emmanuel Macron, es va mostrar optimista, dient que estava segur que Trump donaria el seu suport a l’Acord de París després de les converses que van tenir lloc a la cimera.


Per la seva part, la cancellera alemanya, Angela Merkel, no va semblar gaire entusiasta. Va comentar als reporters: “La discussió sobre el clima va ser molt difícil, per no dir que va ser molt insatisfactòria. No hi ha cap indicació de si els Esats Units acceptaran l’Acord de París o no”.  

Comentarios

Entradas populares de este blog

Llegan las primeras carreteras hechas con plástico reciclado

Nacen los paneles solares con forma de flor que imitan el movimiento de los girasoles

Un nuevo estudio revela que la contaminación por plástico en el Antártico es cinco veces peor de lo contado